NATURFRISK

Telefon +45 65332111   /   LINKS:  ØRBÆK BRYGGERI

DANSK

ENGLISH

GERMAN

HISTORIE

ØRBÆK BRYGGERI & NATURFRISK

 

Ørbæk bryggeri blev grundlagt i 1906 af familien Madsen i Ørbæk, i vis ejerskab det var i tre generationer. Bryggeriet blev bygget som et malt 1906- og hvidtølsbryggeri i 1914. På Fyn blev bryggeriet specielt kendt for dets Stakitøl, som blev fremstillet af røgmalt fra bryggeriets eget malteri. .

 

Vi, Niels og Nicolai Rømer, overtog i 1996 Ørbæk Bryggeri.  Bryggeriet var intakt; i de smukke, gamle bygninger var der bryghus, tappekolonne og meget andet. Efter en del renovering af maskinpark og bygninger tog vi atter bryggeriet i brug.  Af respekt for bryggeriets historie og sjæl står brygudstyr og malteri uberørt, og det giver et historisk vingesus, som er med til at fastholde os ved Humle tilsættes troen til en traditionsrig og kvalitets produktion.

 

NaturFrisk er navnet på vores serie af økologiske sodavand og juice, som vi producere på café flasker  25 cl.

 

Konceptet bag NaturFrisk er ganske enkelt, at produkterne skal være naturrene og af højeste kvalitet. Det vil sige, at der ikke er tilsat konserveringsmidler, kunstige farvestoffer og aromaer.

 

Produktionen startede i 1997, og vi markedsfører både produkterne herhjemme og i udlandet.

Du kan finde vores produkter i Danmark, Norge, Sverige, Island, Holland, Belgien, Frankrig, Spanien og Grækenland.

Produkterne kan findes på udvalgte caféer og restauranter.

 

Drik produkter fra Ørbæk Bryggeri med ren samvittighed

 

Da vores produkter fra Ørbæk Bryggeri er natur produkter, kan smag og farve variere en smule fra produktion til produktion.

UDVIDELSE AF ØRBÆK BRYGGERI

2005

 

2005 var et skelsættende år, da vi indviede en ny tilbygning med mere tidssvarende brygudstyr. Denne del af bryggeriet har en brygkapacitet på 60 Hl. pr bryg, og på trods af bygningens moderne arkitektur harmonerer den med den gamle del af bryggeriet. På den måde har vi efter udsagn fra såvel medarbejdereog besøgene bevaret de smukke rammer for Ørbæk Bryggeri.

Med udvidelsen kan vi nu følge med den stigende efterspørgsel på vores produkter. Vi ser i dag frem til mange udfordrende år på et dansk marked, hvor stadig flere micro-bryggerier er med til at skærpe konkurrencen og interessen for dansk kvalitetsbryg.

VORES IDEOLOGI

ØKOLOGISK  PRODUKTION

 

Du spørger måske dig selv, hvorfor vi brygger og producerer økologisk? Svaret er ganske enkelt:

Vi mener, at der for vores børn og efterkommeres skyld er al mulig grund til at tænke og handle økologisk for at bevare balancen i naturen.

 

Vores overordnede bevæggrunde er, at Vi mener, at det vi putter i munden skal være af den bedste kvalitet – det skal ikke være fyldt med sporbare pesticider og andre kemiske stoffer. Disse stoffer skader nemlig såvel mennesker som natur – og vi vil ikke anvende råvarer, som måske er dyrket på bekostning af forurenede søer, åer og have, rent drikkevand og menneskers velvære.

 

Vi ønsker den bedste kvalitet. Vi brygger og producerer ud fra den overbevisning, at den bedste smag fås ved at benytte de bedste råvare og det er økologiske råvarer. Vores økologiske produkter er sikret ved, at de er fremstillet af økologiske råvarer, som er under løbende kontrol af Det Danske Fødevareministerium såvel som udenlandske. Disse råvarer er blandt andet byg, spelt, humle og frugter/juice.  På den måde sikrer vi os, at vi kun anvender råvarer, som er dyrket i samklang med naturen uden brug af kemiske landbrugskemikalier som pesticider (inklusiv kunstgødning), GMO med videre.

 

Læs mere om fødevarekontrol af økologiske produkter på www.oekologi.dk

RUNDVISNING / BESØGSRUM

BESØG ØRBÆK BRYGGERI

 

Vi har etableret et besøgsrum, som også fungerer som undervisningslokale i forbindelse med Diplombrygger uddannelsen. Det er her muligt, at evt. smage vores gode øl og sodavand i hyggelige omgivelser. Under rundvisningen vil vi guide besøgende rundt gennem den gamle del af bryggeriet over i den helt nye og renoverede del. Vi bestræber os på, at vise ølbrygnings processen fra malt til færdig øl på flaske. Der vil selvfølgelig være enkelte smagsprøver på vores produkter.

Rundvisning på Ørbæk Bryggeri

rundvisning(at)oerbaek-bryggeri.nu

BUTIK

ØRBÆK BRYGGERI

 

Vi har etableret en butik i forbindelse med seneste ombygning på bryggeriet, og det er nu muligt, at købe øl og vand på vores adresse: Assensvej 38, 5853 Ørbæk.

 

ÅBNINGSTIDER:

 

Mandag - torsdag

9.00 - 15.00

 

Fredag, weekend og helligdage   LUKKET