HISTORIE

ØRBÆK BRYGGERI & NATURFRISK

 

Ørbæk Bryggeri blev grundlagt i 1906 af familien Madsen i Ørbæk, i hvis ejerskab det var i tre generationer. Bryggeriet blev bygget som et malt- og hvidtølsbryggeri i hhv. 1906 og 1914. På Fyn blev bryggeriet specielt kendt for dets stakitøl, som blev fremstillet af røgmalt fra bryggeriets eget malteri. 

 

Vi, Niels og Nicolai Rømer, overtog Ørbæk Bryggeri i 1996. Bryggeriet var intakt; i de smukke gamle bygninger var der bryghus, tappekolonne og meget andet. Efter en del renovering af maskinpark og bygninger tog vi atter bryggeriet i brug. Af respekt for bryggeriets historie og sjæl står det gamle brygudstyr og malteri stadig uberørt, og det giver et historisk vingesus, som er med til at fastholde os i en traditionsrig og kvalitetsfokuseret produktion.

 

NaturFrisk er navnet på vores serie af økologisk sodavand og juice, som vi producerer på caféflasker (25 og 27,5 cl).

 

Konceptet bag NaturFrisk er ganske enkelt, at produkterne skal være naturrene og af højeste kvalitet. Dette betyder, at der ikke er tilsat konserveringsmidler, kunstige farvestoffer eller aromaer, så du kan roligt drikke produkterne fra Ørbæk Bryggeri med ren samvittighed.

 

Produktionen startede i 1997, og vi markedsfører produkterne både herhjemme og i udlandet.

Du kan finde vores produkter i følgende lande: Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island, Holland, Belgien, Frankrig, Spanien og

Grækenland. Herhjemme sælges produkterne på udvalgte caféer og restauranter.

  

Da produkterne fra Ørbæk Bryggeri er naturprodukter, kan smag og farve variere en smule fra produktion til produktion.

UDVIDELSE AF ØRBÆK BRYGGERI

2005

 

2005 var et skelsættende år, da vi indviede en ny tilbygning med mere tidssvarende brygudstyr. Denne del af bryggeriet har en brygkapacitet på 60 hl pr. bryg, og på trods af bygningens moderne arkitektur harmonerer den fint med den gamle del af bryggeriet. På den måde har vi - efter udsagn fra såvel medarbejdere som besøgende - bevaret de smukke rammer for Ørbæk Bryggeri.

Med udvidelsen kan vi nu følge med den stigende efterspørgsel på vores produkter. Vi ser i dag frem til mange udfordrende år på et dansk marked, hvor stadigt flere micro-bryggerier er med til at skærpe konkurrencen og interessen for dansk kvalitetsbryg.

VORES IDEOLOGI

ØKOLOGISK  PRODUKTION

 

Du spørger måske dig selv, hvorfor vi brygger og producerer økologisk? Svaret er ganske enkelt:

Vi mener, at der for vores børn og efterkommeres skyld er al mulig grund til at tænke og handle økologisk for at bevare balancen i naturen.

 

Vores overordnede bevæggrunde er, at det vi putter i munden, skal være af den bedste kvalitet. Det skal ikke være fyldt med pesticider og andre kemiske stoffer. Disse stoffer skader nemlig såvel mennesker som natur, og vi vil ikke anvende råvarer, som måske er dyrket på bekostning af søer, åer og have, rent drikkevand og menneskers velvære.

 

For at opnå den bedst mulige kvalitet på vores produkter brygger og producerer vi ud fra den overbevisning, at den bedste smag fås ved at benytte de bedste råvarer - og de er økologiske! Vores økologiske produkter er sikret ved, at de er fremstillet af økologiske råvarer, som er under løbende kontrol af Det danske Fødevareministerium samt udenlandske kontrolinstanser. Disse råvarer er blandt andet byg, spelt, humle og frugter/juice.  På den måde sikrer vi os, at vi kun anvender råvarer, som er dyrket i samklang med naturen - helt uden brug af kemikalier, pesticider, kunstgødning, GMO osv.

 

Læs mere om fødevarekontrol af økologiske produkter på www.oekologi.dk

BUTIK

ØRBÆK BRYGGERI

 

Vi har i forbindelse med den seneste ombygning på bryggeriet indrettet en lille butik, så det nu er muligt at købe øl, vand, juice  m.v. på vores adresse:

Assensvej 38, 5853 Ørbæk.

 

ÅBNINGSTIDER:

 

Mandag - torsdag:

9.00 - 15.00

 

Fredag, weekend og helligdage:   LUKKET

 

RUNDVISNING / BESØGSRUM

BESØG ØRBÆK BRYGGERI

 

Vi har etableret et hyggeligt besøgsrum, der også fungerer som undervisningslokale i forbindelse med Diplombryggeruddannelsen.

Rundvisninger skal forudbestilles. Under rundvisningen vil vi guide besøgende gennem den gamle del af bryggeriet over i den nye og renoverede del og bestræbe os på at vise hele ølbrygningsprocessen - fra malt til færdig øl på flaske. Det hele krydres med en blanding af historiske facts og anekdoter. Efter rundvisningen er det muligt at få smagsprøver på nogle af vores gode produkter (øl, sodavand og juicer) i besøgsrummet.

Rundvisning på Ørbæk Bryggeri

John - Telefon +45 21806759

rundvisning(at)oerbaek-bryggeri.nu